DIK : Activité : Gladiatoren! Gallo-Romeins Museum Tongeren

Chers membres,

Dans le cadre de notre participation au DIK (Drielanden Ingenieurs Kontakt, ingénieurs des trois frontières de l’Euregio Meuse-Rhin), vous êtes cordialement invités à participer à l’activité de nos confrères flamands ci-dessous, une réduction est prévue pour les membres du DIK.

Gladiatoren! Gallo-Romeins Museum Tongeren

Op zaterdag 5 december 2015, bezoekt VIK-Limburg de tentoonstelling “Gladiatoren – Helden van het Colosseum” in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.

De beklijvende wereld van de gladiatoren,  één van de meest tot de verbeelding sprekende fenomenen van het oude Rome, komt naar Tongeren en het Gallo-Romeins Museum. Met absolute topstukken uit tal van musea uit heel Europa en vooral in een unieke samenwerking met het Colosseum van Rome. Authentieke wapens, helmen, beenbeschermers en tal van andere sprekende attributen laten niets aan de verbeelding over. Samen met grafstenen, godenbeeldjes, gebruiksvoorwerpen, …brengen deze topstukken de leefwereld van de gladiatoren tot leven. En dan zijn er nog de levensechte figuren, de meeslepende films en de boeiende interactieve installaties. Deze tentoonstelling wordt een totaalervaring die je nooit zal vergeten.

Ontdek onder leiding van een gids alles over de helden van het Colosseum..

Na de rondleiding, als afsluiter, kan er nog nagepraat worden met een kopje koffie en een lekker stukje taart.

http://www.vik.be/sites/ie-academie.be/files/activity/image/pic_05.12.2015_gladiatoren_550.jpg

Een boeiende uitstap voor jong en oud!!!

Praktische informatie:

Programma

o   13:45                    samenkomst in de lobby van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

o   14:00                    start rondleiding Gladiatoren – Helden van het Colosseum

o   15:30 – …             koffie en taart

Wanneer:

o   zaterdag 5 december 2015 – 13:45-16:00

 Waar

o   afspraak 13:45 lobby  Gallo-Romeins Museum (achter de basiliek)

o   Parking : De Motten (max. 10 min. wandelen)

 Kostprijs

o   15 euro/persoon leden + partner (VIK & DIK leden) – 20 euro/persoon niet-leden.

Bij voorkeur betalen bij inschrijving via overschrijving op rekening BE68 4518 5278 5134 van de VIK-afdeling Limburg (BIC code KREDBEBB) met vermelding van “GLADIATOREN 05.12.2015” naam en aantal volwassenen.

Aangezien jullie moeilijk kunnen inschrijven via de VIK-website willen jullie mij dan a.u.b. verwittigen via  e-mail  “karel.stockmans@gmail.com.

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.